#Μένουμε σπίτι 19-20

Αγαπητοί γονείς, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας,

Ελπίζουμε να είστε όλοι καλά, γεροί και δυνατοί.

Περνούμε δύσκολους καιρούς και θα χρειαστεί να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Πρώτιστο μέλημα όλων μας πρέπει να είναι η διασφάλιση της υγείας της οικογένειας και των συμπολιτών μας, πειθαρχώντας στα μέτρα της κυβέρνησης με υπευθυνότητα και αλληλοσεβασμό.

Στην προσπάθεια να συνεχίσουμε την εκπαίδευση εξ αποστάσεως, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας  ετοίμασαν εργασίες και ιδέες για δημιουργικές ασχολίες που μπορούν να γίνονται στο σπίτι. Τις εργασίες αυτές  θα τις ανεβάζουν στην παρούσα σελίδα. Τις εργασίες μπορείτε να τις τυπωσετε, αν υπάρχει δυνατότητα, ή να τις αντιγράψετε  σε ένα καινούριο τετράδιο.

Σημειώνουμε ότι είναι σημαντικό όποτε χρησιμοποιούν τα παιδιά το διαδίκτυο να υπάρχει ένας ενήλικας στον χώρο ώστε να βοηθήσει ή να καθοδηγήσει το παιδί αλλά και να το προστατεύσει από ανεπιθύμητο περιεχόμενο. Υπάρχουν πολλές εκπαιδευτικές ιστοσελίδες και εφαρμογές για κινητά και ταμπλέτες που μπορείτε να αξιοποιήσετε. Προσοχή όμως στις διαφημίσεις, οι οποίες κάποτε μπορεί να περιέχουν περιεχόμενο ακατάλληλο για τα παιδιά

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΑ ΤΑΞΗ

Δημιουργήθηκε με το Padlet

 

Πιο κάτω έχουμε για όλους, ιδέες για δραστηριότητες.  Ευχόμαστε να σας βοηθήσουν !

Γενικές δραστηριότητες για τα παιδιά στο σπίτι

Διαβάζουμε λογοτεχνικά βιβλία

Μπορούμε να ορίσουμε κάποια ώρα της ημέρας που θα την αφιερώνουν καθημερινά για να διαβάζουν το λογοτεχνικό τους βιβλίο. Με τα μικρά παιδιά μπορεί γονιός και παιδί να διαβάζουν εκ περιτροπής μια παράγραφο ή μια σελίδα ή το παιδί αν μπορεί  διαβάζει όλο το παραμύθι μόνο του. Στη συνέχεια μπορεί να γίνει κάποια από τις ακόλουθες δραστηριότητες:

Κάποια παιδιά έχουν ήδη βιβλιαράκια με δημιουργικές δραστηριότητες για λογοτεχνικά βιβλία τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν.

Γράφουμε δημιουργικά 

Μπορούμε να αφιερώνουμε καθημερινά λίγο χρόνο στο γράψιμο αφήνοντας τη φαντασία μας ελεύθερη και θυμόμαστε βέβαια όλα αυτά που μάθαμε στο σχολείο για να γράφουμε πιο ωραία. Ιδέες για συγγραφικές δραστηριότητες:

Κάνουμε επανάληψη χρησιμοποιώντας διασκεδαστικά λογισμικά!

Χορεύουμε! Μας φτιάχνει τη διάθεση και κρατιόμαστε σε φόρμα!

Ενημερωτικό φυλλάδιο για τον κορονοϊό για μικρά παιδιά.

Ενδεικτικό υλικό ΥΠΠΑΝ

Εκπαιδευτική τηλεόραση

Επισκέψεις σε μουσεία

Μπορούμε από σπίτι μας να αποκτήσουμε πρόσβαση σε απομακρυσμένες πηγές πολιτισμού. Κάντε μια επίσκεψη σε κάποιο μουσείο μέσω διαδικτύου! Δείτε ιδέες εδώ και εδώ

Χάρτης με μουσεία που μπορώ να επισκεφτώ από σπίτι